Bliv
medlem
Giv
Donation

Om foreningen

I Danmark fødes årligt ca. 4.000 børn for tidligt. Langt de fleste overlever, men deres liv kan komme til at forme sig anderledes end andre børns. Børnene starter livet uden for livmoderen alt for tidligt. De er ofte i akut medicinsk behandling, hvor de adskilles fra forældrene. En del af disse børn får psykiske eller fysiske senfølger pga. den for tidlige fødsel eller pga. den underliggende årsag til at de blev født for tidligt.

 

Forældrenes behov for støtte

Forældrene gennemlever ofte en lang og hård periode, hvor de ikke ved, om deres barn/børn overlever, og om det bliver med eller uden handicap. Gennem børnenes opvækst kommer familierne ofte til at stå alene med deres problemer uden at blive forstået, fordi viden om de typiske senfølger af en for tidlig fødsel ikke er tilstrækkelig udbredt. Det betyder, at familierne hver især ofte kæmper deres egen kamp for at få den forståelse og støtte, de har så hårdt brug for. Dansk Præmatur Forening blev etableret af forældre til for tidligt fødte børn for at støtte familier, der har brug for det. Vores forening er et forum, hvor forældrene kan møde forståelse og ikke behøver at forklare og forsvare. Derudover er vi en forening, der blander sig aktivt i mediedebatten, påvirker politikerne, udgiver informationsmateriale og motiverer til mere forskning.

 

Foreningen blev etableret den 6. maj 2000

Dansk Præmatur Forening blev etableret på initiativ af Jonna Jepsen, mor til ekstremt for tidligt fødte tvillinger. Hun manglede et sted at henvende sig omkring for tidligt fødte børn. Sammen med en gruppe forældre, der var i samme situation, blev foreningen stiftet den 6. maj 2000. #praematur #fødtfortidligt

Bestyrelsen

Dansk Præmatur Forening afholdt generalforsamling i Odense lørdag d. 25. marts 2017. Tre bestyrelsesmedlemmer var på valg: Susan Rahbek (modtog genvalg), Mette Ryhmann Bak (modtog ikke genvalg, vil gerne være suppleant) og Tina Blum Rasmussen (modtog genvalg). Kandidat til bestyrelsen: Mette Nejland Frisk.

Elizabeth Pöckel

Formand

Email: formand@praematur.dk

Læs mere

Jette Lagoni Lambertsen

Næstformand

Email: naestformand@praematur.dk

Læs mere

Susan Rye Rahbek

Sekretær

Email: susanrahbek@praematur.dk

Læs mere

Winnie Motzfeldt Thomsen

Bestyrelsesmedlem

Email: fundraising@praematur.dk

Læs mere

Heino Rye Rahbek Nielsen

Bestyrelsesmedlem

Email: lokalgruppe.fyn@praematur.dk

Læs mere

Mette Nejland Frisk

Bestyrelsesmedlem

Email: mette.nejland@praematur.dk

Læs mere

Frederik Langebeck

Bestyrelsesmedlem

Email: frederik.langebeck@praematur.dk

Læs mere

Suppleanter

Susanne Elefsen
Mette Eg Olesen
Tina Blum Rasmussen

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.