Bliv
medlem
Giv
Donation

Børnelæge Gorm Greisen

Gorm Ole Greisen (født 1951 i Rungsted) er en dansk læge og professor, der blev valgt som formand for Etisk Råd i februar 2016. Greisen har været medlem af Etisk Råd siden 2013, heriblandt en periode som næstformand. Han er desuden udnævnt til ridder af Dannebrogsordenen.

Han studerede medicin på Københavns Universitet fra 1969 til 1976 sideløbende med, at han læste datalogi, hvilket han blev bachelor i 1974. Da han var færdig med medicinstudiet blev han uddannet i tropemedicin fra Institut Prince Leopold i Antwerpen, hvor han studerede fra 1977 til 1978. I 1989 fik han en doktorgrad i medicin, ligeledes fra Københavns Universitet.

Han har arbejdet som overlæge på Rigshospitalets neonatalafdeling siden 1991 og siden 1998 desuden som professor i pædiatri på Københavns Universitet. Han arbejdede desuden et par år som læge i Zambia i sine yngre dage. Af priser har han modtaget Danin Fondens pris i 1994, William Ottesens pris i 2007 og i 2008 Den Centrale Videnskabsetiske komites pris, som han modtog for sit forskningsarbejde i neonatalogi.

Gorm Greisen er en del af Dansk Præmatur Forenings fagpanel. Foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til Gorm om for tidligt fødte. Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden, men vil være anonyme.

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk

Mental og fysisk udvikling i fremtiden
Øjenkontakt
Voksen og for tidligt født
Hjertebarn og psykisk sygdom i familien
12 årig med maveproblemer
Evt. følger af NEC
Vaccinationer og udlandsophold
Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.