Bliv
medlem
Giv
Donation

Det for tidligt fødte barn i skole

Der har aldrig været så mange for tidligt fødte børn i det danske skolesystem som nu.

Det er selvfølgelig vigtigt at slå fast at ikke alle for tidligt fødte børn har det svært med skole. Men de sarte børn, der har vanskeligheder, har meget til fælles og derfor bringer vi nogle væsentlige råd til forældre med skolebørn, som er den situation. Har et for tidligt fødte barn problemer i skolen, drejer det sig typisk om vanskeligheder med motorik, sanseintegration (SI), perception og kognition, fx. koncentration, opmærksomhed, hukommelse, adfærdskontrol og ræsonnement. Når er tages hensyn til deres særlige behov vil disse børn oftest få en god skolegang og derfor er det vigtigt at de bliver mødt med forståelse. Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte vores emnerådgivere, skrive til en ekspert i vores fagpanel eller lave et indlæg i vores debatforum.

 

 

Sanseintegrationsproblemer (SI-problemer)

De sarte for tidligt fødte børn, der har problemer med sanseintegration overstimuleres meget nemt, og har svært ved at skelne indtrykkene fra hinanden. Det betyder, at alle sanseindtryk optages i barnets nervesystem med lige stor vægt, og det kan således ikke sortere baggrundsstøj fra og koncentrere sig om det væsentlige. Lærerne kan ikke altid forvente en umiddelbar reaktion på overstimulering og for høje krav til barnet ofte sker det i hjemmets trygge rammer som fx. frustrationer, gråd, aggressivitet, dårlig søvn og/eller spisningsproblemer.

 

Hvad kan man gøre for at støtte de børn, der har vanskeligheder?

 

Sikre et tæt skole-hjem samarbejde

Typisk for et for tidligt fødte barn er at skoledagen kræver mange ressourcer at leve op til de krav, der stilles. Et tæt skole-hjem samarbejde kan afklare, hvornår og hvorfor barnet overstimuleres, og får stillet for store krav samt hvordan lektier kommunikeres og udføres bedst muligt – som er nøglen til at sikre en positiv udvikling. For mere information bestil vores pjece om barnet i skole og SFO.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.